Precíziós öntöde


A Wolfensberger öntödében az öntészetben és az anyagminőségben kompetenciával rendelkező mérnökök az első kapcsolatfelvételtől kezdve aktívan együttműködnek a partnerekkel.

A specialisták tanácsokat adnak az öntéstechnológia, az anyagminőség és a feldolgozás minden vonatkozásában. Továbbá kompetensek a problémákban és együttműködnek az innovatív megoldások fejlesztésében.

 

Mint szakértők a homokformázásban, az Exacast® precíziós öntésben és feldolgozásban hosszútávú és biztos szakkompetenciát kínálnak.

 

PRECÍZIÓS ÖNTÉS

KOMPLEX ÖNTVÉNYEK TECHNOLÓGIÁJA

Az Exacast® keramikus precíziós öntés attraktív alternatívája a hagyományos eljárásoknak, mint például a finomöntés. A Wolfensberger AG által továbbfejlesztett és saját márkanéven regisztrált Exacast® precíziós öntési technológia lehetővé teszi az igényes alkatrészek méretpontos gyártását. A műanyag, fém, fa vagy szilikonkaucsuk mintát gyorsan kötő kerámiaanyaggal vonják be és az öntés előtt kiégetik. Az anyagminőség választásnál bármely acél- vagy vas ötvözet gyakorlatilag korlát nélkül alkalmazható.

 

 

AZ EXACAST® PRECÍZIÓS ÖNTÉSTECHNOLÓGIA TÜRÉSEI

Hol vannak az Exacast® precíziós öntszet tűréshatárai? Alapját a finomöntészetre vonatkozó P 690 VDG adatlap képezi. Az abban felsorolt tűréshatárok messzemenően betarhatók. Csupán a nem alaktartáshoz kötött méretek, például a formaosztásnál vagy a magforma és a külső forma között adódhatnak eltérések, amelyek a VDG P 690 szabvány D1 értékét így sem lépik át. Amennyiben a precíziós öntvény tűrése nem elegendő, úgy további megmunkálást kell előirányozni.

 

 

Precíziós öntés Exacast®

A finomöntés attraktív alternatívája a kokillaöntés valamint az Exacast® keramikus precíziós öntés. Az öntési technológia lehetővé teszi az igényes alkatrészek méretpontos gyártását. A műanyag, fém, fa vagy szilikonkaucsuk mintát gyorsan kötő kerámiaanyaggal vonják be és az öntés előtt kiégetik. Az anyagminőség választásnál bármely acél- vagy vas ötvözet gyakorlatilag korlát nélkül alkalmazható.

 

 

Példák:


 

Anyagminőségek – Wolfensberger

Wolfensberger anyagminőségek

Wolfensberger anyagminőségek